For Објава за огласувач

Седенка

Седенка
Седенка
Седенка
Седенка
Седенка
Preview Thumbnail
Седенка
Седенка
Седенка
Седенка
Седенка

Група Седенка е формирана во 2006 година и веќе 18 години настапува на свадбени прослави и секаков вид свечености. Во своите изведби опфаќа широк музички репертоар кој се состои од македонска народна и новосоздадена музика, македонски поп хитови и евергрини како и балканска и светска популарна музика.

Елена Андоновска – вокал
Методија Столески – вокал
Дарко Ничевски – хармоника
Дарко Савевски – кларинет , саксофон
Александар Јовевски – клавијатури, кавал
Филип Николовски – гитара
Марјан Андоновски – ударни инструменти

  • ID: 4998